Zakazano iseljenje Roma

Izvor: B92, 11.Avg.2011, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano iseljenje Roma

Beograd -- Prinudno iseljenje pet romskih porodica iz zgrade u Skadarskoj ulici u Beogradu, po odluci privrednog suda zakazano je za danas.

Prinudno iseljenje prethodno je bilo zakazano za 27. jul, a akcijom organizacija civilnog društva odloženo je za 15 dana.

U međuvremenu, 22 nevladine organizacije zatražile su od gradskih vlasti pomoć, odnosno da hitno obezbede odgovarajući smeštaj raseljenim porodicama.

Kako se navodi u saopštenju nevladine organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Praksis, gradske vlasti ponudile su Romima iz Skadarske ulice 10.000 dinara jednokratne pomoći, kartu u jednom pravcu za porodice koje nisu iz Beograda i smeštaj za decu stariju od tri godine u ustanove socijalne zaštite, koja bi time bila odvojena od roditelja.

Organizacija Praksis pozvala je medije da prisustvuju prinudnom iseljenju pet romskih porodica iz Skadarske ulice broj 55 i da dokumentuju kršenje njihovih ljudskih prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.