Zajača: Vodovod neupotrebljiv

Izvor: B92, 10.Apr.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajača: Vodovod neupotrebljiv

Loznica -- Zamenik gradonačelnika Loznice Jezdimir Vučetić rekao je danas da više ne postoji mogućnost korišćenja postojećeg lokalnog vodovoda u Zajači.

Prema nalazu insprektora i mišljenju nadležnog ministarstva, jedino rešenje je izgradnja novog, odnosno priključenje na loznički gradski vodovod.

"U tom pravcu ćemo kao grad preduzeti sve mere", rekao je Vučetić novinarima nakon sastanka Radne grupe za rešavanje problema pijaće vode u Zajači u kojoj je inspekcijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolama utvrđeno prisustvo teških metala na samom izvorištu lokalnog vodovoda.

Prema Vučetićevim rečima, u izradi je idejni projekat novog vodovoda, a zatim sledi izrada glavnog projekta i sve aktivnosti gradske uprave usmerene su u tom pravcu.

Izgradnja vodovoda prema Zajači trajala bi oko tri meseca, ali je nepoznanica koliko bi vremena trebalo za dobijanje raznih saglasnosti za izradu projekta, istakao je Vučević.

On je dodao da je Loznica kao grad zainteresovana da maksimalno ubrza, u administrativnom smislu, dobijanje lokacijskih i drugih dozvola i saglasnosti, ali da je za to potrebno oko pola godine.

Pre mesec dana, nakon prvih preliminarnih rezultata koji su pokazali prisustvo teških metala na glavnom izvorištu lokalnog vodovoda u Zajači, Loznica je obezbedila alternativno snabdevanje pijaćom vodom putem cisterni, podsetio je Vučetić.

Međuim, prema svim ponovljenim analizama, sa izvorišta vode u Zajači uvek su dobijane povišene vrednosti teških metala i zaključak je da se taj lokalni vodovod više ne može smatrati kao izvorište koje je bezbedno za stanovništvo, odnosno, kao izvoriste pijaće vode. "Građni samo putem cisterni mogu dobijati ispravnu pijaću vodu dok se ne reši konačno pitanje vodovoda, jer nekih drugih alternativnih novih izvorišta u Zajači nemamo", zaključio je zamenik gradonačelnika Loznice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korišćenje vode u Zajači isključeno

Izvor: Akter, 10.Apr.2014

Zamenik gradonačelnika Loznice Jezdimir Vučetić rekao je danas da više ne postoji mogućnost korišćenja postojećeg lokalnog vodovoda u Zajači

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.