Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtevi studenata biće prihvaćeni

BEOGRAD - Fakulteti Beogradskog univerziteta do 10. oktobra treba da dostave Rektoratu podatke o prolaznosti studenata, a izveštaji visokoškolskih ustanova biće razmatrani na sednici Senata polovinom sledeće sedmice, nakon čega se mogu očekivati konkretna rešenja studentskih zahteva.

Do sednice koja treba da se održi u sredu studenti i pravna služba Ministarstva prosvete pripremiće predlog zaključka o aktuelnim zahtevima akademaca, koji bi se primenjivao samo u školskoj 2009/10. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godini, dogovoreno je na prekjučerašnjem sastanku studenata i predstavnika ministarstva. Na sastanku je dogovoreno i da studenti pripreme predlog o tome šta bi dugoročno trebalo da urade univerziteti, odnosno fakulteti, a šta država, kako se iz godine u godinu ne bi ponavljao problem vezan za upis.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević rekao je da od Ministarstva prosvete očekuje da prihvati zahteve studenata, ali da je sporan zahtev da svi pređu na budžet, čega, kako je rekao, nema nigde u svetu. Kovačević je ocenio i da država treba da finansira jedan broj studenata na master i doktorskim studijama.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.