Zahtev za cenzuru Satanskih stihova

Izvor: Akter, 09.Okt.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za cenzuru Satanskih stihova

Sudijska Arabija pozvala je danas češkog ambasadora sa zahtevom da se u Češkoj cenzuriše novi prevod knjige "Satanski stihovi" Salmana Ruždija

Zvaničnik saudijskog ministarstva spoljnih poslova rekao je da je od ambasadora traženo da se cenzuriše novi prevod zato što ta knjiga "izobličuje pravu veru islama".

Mnogi muslimani "Satanske stihove" smatraju bogohulnim i ta kniga je zabranjena širom muslimanskog sveta, dok je pokojni iranski vrhovni verski vođa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ajatolah Homeini zbog nje 1989. izdao fatvu kojom traži smrt Rušdija.

Saudijska Arabija se nada da će se češka vlada povinovati saudijskoj politici izbegavanja prezira prema religiji i njenim simbolima i da će raditi na tome da knjiga ne bude objavljena, prenela je saudijska novinska agencija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.