Zadržavanje vozila na graničnim prelazima i do dva sata

Izvor: Blic, Tanjug, 26.Jul.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadržavanje vozila na graničnim prelazima i do dva sata

Automoto savez Srbije saopštio je jutros da su na najfrekventnijim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila i do dva sata. Tako su na graničnom prelazu Horgoš zadržavanja vozila oko sat na ulazu, a do dva sata na izlazu iz naše zemlje.



Na ulazu u Gradinu zadržavanja su oko sat vremena, a ovakva situacija potrajaće za dane vikenda, do kraja turističke sezone, navedeno je u saopštenju.

U Srbiji preovlađuje pretežno vedro vreme, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << intezitet saobraćaja je pojačan na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, posebno na auto-puteva koji vode od Subotice i Šida, preko Beograda, ka Nišku, Preševu i Dimitrovgradu, na Ibarskoj magistrali kao i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Automoto savez Srbije.

U utorak 28. i sredu 29. jula, od 10 do 11 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj na mostu Beška preko Dunava, na autoputu E 75 Beograd-Novi Sad. Putnička vozila mogu da koriste alternativne putne pravce, koji vode preko petlji Beška i Kovilj.

Od srede, 22. jula počeli su radovi na rekonstrukciji kolovoza na vijuduktu u Ostružnici, koji je deo Magistralnog puta M-19, deonica Beograd-Obrenovac.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija prema izmenjenom režimu, koji je odobren na osnovu Projekta privremene saobraćajne signalizacije, a prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Vozila koja se kreću iz Beograda ka Obrenovcu usmeravaju se na stari put, kojim se kreću kroz Ostružnicu i dalje do Umke.

Vozila koja se kreću iz Obrenovca ka Beogradu koriste i dalje magistralni put, s tim što se kreću suprotnom trakom od one na kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji kolovoza. Prema najavi izvođača, radovi će trajati do 1. avgusta.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M/22 Kraljevo-Raška, na deonici Ušće-Biljanovac, do utorka, 28. jula saobraćaj će biti obustavljan dva puta dnevno u trajanju od po 2 sata i to od 10,00-12,00 i 14,00-16.00 časova.

Ovde ne postoji obilazni put, pa ili se mora blagovremeno proći ova deonica ili se mora čekati završetak obustave saobraćaja.

Zbog radova se na popravci mostova preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do petka,14.8.2009., u 17,00 sati.

Za vreme dok traje potpuna obustava saobraćaja, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: vozači koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste alternativni put od Selišta ka Boru, pa preko Nikoličeva za Zaječar i dalje.

Vozači koji idu iz Knjaževca, Negotina i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu ili napred navedeni pravac Zaječar-Bor (preko Nikoličeva)-Selište i dalje ka Paraćinu.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, moguća je pojava odrona, posebno duž đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Ekipe putara ih redovno uklanjaju, ali se vozačima preporučuje da voze oprezno i sporije, posebno na delu đerdapske magistrale od Golupca do đerdapske brane, gde su odroni najizraženiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.