Izvor: Blic, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zadruge obmanjuju omladince

Zadruge obmanjuju omladince

Redakciji 'Blica ' javilo se više članova omladinskih zadruga koji tvrde da im isplata zarada kasni jer kako im je u zadrugama objašnjeno i one su obveznici plaćanja PDV a od Ministarstva finansija još nisu dobili uputstvo kako da isplate naknade zadrugarima.

To uputstvo navodno očekuju tek početkom sledeće nedelje kada će znati kako da obave uplate, te prema tome zadrugari u međuvremenu ne treba da očekuju nikakav novac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Međutim, kako je za 'Blic' pojasnio Milosav Purić, generalni sekretar omladinsko zadružnog saveza Srbije, ovakvo objašnjenje zadruga 'ne pije vodu' jer je na savetovanju održanom 29. decembra zadrugama objašnjeno kako da isplaćuju svoje članove i da svaka zadruga koja daje drugačije objašnjenje u stvari obmanjuje svoje članove.

- Zadruge jesu obveznici PDV-a, ali nema nijedan razlog da isplate zadrugarima kasne zbog toga. Zadruge su obaveštene kako sada da postupaju i one su dužne da zadrugarima isplate zaradu najkasnije tri dana od dana kada poslodavac izvrši uplatu, tako da zbog PDV zarade zadrugara ne smeju da kasne - kaže Purić.

R. M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.