Izvor: Politika, 29.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno tezgarenje

Profesori neće moći da predaju na konkurentskim fakultetima bez odobrenja dekana i rektora Profesori Beogradskog univerziteta ubuduće neće moći da predaju na konkurentskim fakultetima koji su na listi koju je juče usvojio Senat univerziteta u Beogradu na svojoj konstitutivnoj sednici. Reč je o listi konkurentskih visokoškolskih ustanova koje imaju akreditovane nastavne planove i programe i čiji studenti stiču ista zvanja kao akademci beogradskih državnih fakulteta.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su ocenili članovi Senata, to je sukob interesa, pa ukoliko predavači ipak žele da drže predavanja, dekani dve visokoškolske ustanove moraće da potpišu ugovor, na koji će potpis morati da stavi i rektor.

Profesori su takođe raspravljali o pravilniku o disciplinskoj odgovornosti studenta. Budući da su imali dosta primedaba, usvajanje ovog dokumenta odloženo je za sledeću sednicu, nakon dorade. Jedna od tačaka ovog pravilnika jeste da izražavanje verske i nacionalne netrpeljivosti prema drugim studentima predstavlja težu povredu discipline.

Senat je inače novo telo po Zakonu o visokom obrazovanju i čine ga 44 člana: rektor, koji predsedava, prorektori, osam studenata, dekani beogradskih fakulteta i predstavnici četiri naučna instituta i četiri veća.

Na jučerašnjoj sednici Senat je izabrao četiri redovna profesora Beogradskog univerziteta među kojima su Zoran Marjanović (Fakultet organizacionih nauka), Jelena Knežević-Vukčević (Biološki fakultet), Aleksandar Kadijević (Filozofski fakultet) i Stanoje Ivanović (Učiteljski fakultet).

J. K.

[objavljeno: 29.11.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.