Zabranjeno korišćenje vode za piće u Gornjem Milanovcu

Izvor: Blic, 03.Sep.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno korišćenje vode za piće u Gornjem Milanovcu

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković doneo je naredbu kojom se zabranjuje upotreba vode za piće sa Savinog izvora u Savincu, izvora Banja u Svračkovcima i javne česme u Mlakovcu zbog toga što je fizičko-hemijski i bakteriološki neispravna.

Naredba je doneta na osnovu izveštaja i ispitivanja Zavoda za javno zdravlje u Čačku, čiji su uzorci i laboratorijska ispitivanja pokazali da se voda sa pomenutih izvorišta ne sme koristiti za piće.

Zbog povećane koncentracije arsena, pre tri nedelje zabranjena je upotreba vode za piće i pripremanje hrane u varošici Rudnik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G. Milanovac: Voda ispravna za piće

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Voda u Gornjem Milanovcu ispravna je i može se koristiti za piće i pripremanje hrane, rečeno je agenciji Beta u Javnom komunalnom preduzeću...Direktor Javnog komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu Rajko Nešković rekao je za agenciju Beta da je voda u gradskom vodovodu apsolutno ispavna, a da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.