Zabranjena izgradnja nelegalnog heliodroma na Zlatiboru

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena izgradnja nelegalnog heliodroma na Zlatiboru

Građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zabranila je izvođenje radova na izgradnji heliodroma na Zlatiboru, u opštini Čajetina, zbog gradnje bez građevinske dozvole.
Inspekcija je obišla gradilište nakon prijave čuvarske službe Parka prirode "Zlatibor", a prilikom nadzora utvrđeno je da je investitor, kompanija "Takovo" iz Gornjeg Milanovca, radove izvodila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez građevinske dozvole i prijave radova, saopštilo je ministarstvo. 
Radovi su izvođeni na katastarskoj parceli koja pripada opštini Čajetina, u parku prirode, u drugom stepenu zaštite.
U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, inspekcija će doneti rešenje o uklanjanju objekta i podneti prijavu protiv investitora za privredni prestup.
Uredbom koju je Vlada Srbije na inicijativu ministarstva donela prošle godine, Zlatibor je proglašen parkom prirode, odnosno zaštićenim područjem od izuzetnog značaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjena gradnja helidroma na Zlatiboru, nema dozvolu

Izvor: B92, 27.Nov.2018

Građevinska inspekcija zabranila je izvođenje radova na izgradnji helidroma na Zlatiboru, u opštini Čajetina, zbog gradnje bez građevinske dozvole...Inspekcija je obišla gradilište nakon prijave čuvarske službe Parka prirode "Zlatibor", a prilikom nadzora utvrđeno je da je investitor, kompanija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.