Zabranjen ulaz u papučama

Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen ulaz u papučama

Na ulaznim vratima većine javnih ustanova u gradu, kao što je Palata pravde, zgrada Skupštine grada, Policijska uprava, Dom zdravlja, kao i na ulazima svih pošta postavljena su upozorenja da građani ne mogu da uđu ukoliko nisu prikladno odeveni. Na početku je bilo problema jer neke Nišlije nisu mogle da prihvate da im je zabranjen ulaz u gumenim papučama i kratkim pantalonama. Ipak, nadležni kažu da su fleksibilni u proceni jer elegantne kožne papuče nikako ne podsećaju na „beach >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << look".

- Početkom juna trebalo je da nešto završim u Opštinskom sudu i došla sam u papučama. To su elegantne papuče sa štiklom, koje nisu za plažu. Uplašila sam se da će me možda vratiti, ali mi niko nije ništa rekao. Opravdavam to što su uveli neka pravila jer ne može se u zvanične institucije dolaziti kao da ste pošli na plažu ili pijacu. Problem je što smo izgubili mnoga moralna pravila, pa i ona koja se odnose na oblačenje. Naše devojke u po bela dana izgledaju kao da su neke pevačice folk muzike. Mnogi stranci se iznenade kad vide kako se oblače - priča Nišlijka Svetlana Ilić.

Sredovečni Nišlija Miomir Tešić želeo je da se nešto raspita u vezi s dobijanjem pasoša, ali nije mogao da uđe u zgradu SUP-a jer je nosio majicu na bretele.

- Ma, poludeo sam. Došao sam čak iz Čalija da vidim kad mogu da dobijem novi pasoš, ali me nisu pustili da uđem. Šta da radim kad je napolju 40 stepeni - ozlojeđeno priča ovaj Nišlija.

Portparol Opštinskog suda u Nišu Miško Radivojević ističe da su bili primorani da uvedu kodeks oblačenja jer su stranke dolazile neprikladno odevene čak i na suđenja.

- Kodeks moraju da poštuju i svi zaposleni. Kad sudije budu dobile toge, to će još više da da zvanični ton. Dešavalo se da u sud stranke dođu u plastičnim papučama, kratkim pantalonama i bez majice. To više nije moguće - naglašava Radivojević.

U Domu zdravlja kažu da su uveli ova pravila da bi sprečili pojavu neobaveznog oblačenje za dolazak kod lekara.

Nikome kome je loše ili ima neke urgentne zdravstvene smetnje neće biti zabranjen ulazak u centralnu zgradu Doma zdravlja iako je neprikladno odeven.

Bosi u skupštini

Na ulaznim vratima skupštinske zgrade u Ulici Nikole Pašića stoji upozorenje da unutra ne mogu da uđu građani koji su bosi, u papučama i u majicama sa bretelama. Zaposleni u skupštinskom obezbeđenju pričaju da su neki želeli da uđu potpuno bosi, bez ikakve obuće, odeveni samo u kratke pantalone.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.