Za udžbenike na bosanskom dogovoren Aneks 2 Memoranduma

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za udžbenike na bosanskom dogovoren Aneks 2 Memoranduma

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za udžbenike postigli su danas dogovor sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog veća o potpisivanju Aneksa 2 Memoranduma, kojim će se obezbediti rešenje spornih pitanja u vezi sa štampanjem odobrenih nedostajućih udžbenika na bosanskom jeziku za školsku 2017/18.

Na sastanku ministra Mladena Šarčevića sa delegacijom BNV-a na čelu sa potpredsednikom Esadom Džudžom, na temu nedostajućih udžbenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na bosanskom jeziku, Ministarstvo prosvete se obavezalo da koordinira i prati aktivnosti na realizaciji Memoranduma i Aneksa, kao i da pruža potrebnu administrativno-tehničku pomoć u tom procesu, što je, kako je saopšteno, to činjeno i do sada.

Dogovor o Aneksu 2 Memoranduma, obezbediće rešavanje spornih pitanja vezanih za štampanje odobrenih dodataka udžbenicima prirode i društva, istorije, likovne kulture i muzičke kulture, tako što će biti omogućeno sa se svaki od tih dodataka štampa kao posebna knjiga pošto dobije pozitivnu stručnu ocenu Zavoda.

Potpisnici Memoranduma i Aneksa na sastanku su se složili da se obaveze preuzete potpisivanjem, moraju ispoštovati.

Rešenje za nastalu situaciju pronađeno je i u dogovoru da se određeni, sporni termini u udžbenicima, rešavaju uz pomoć viših instanci, Narodne skupštine Vlade Srbije.

U razgovoru su učestvovali i državni sekretar Anamarija Viček, direktor Zavoda za udžbenike, Dragoljub Kojčić, direktor izdavačkog sektora Milorad Marjanović i urednik u Zavodu za izdanja na bosanskom jeziku Vesna Pajević.

Inače, Memorandumom o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu, ranije su potpisali Ministarstvo prosvete, Zavod za udžbenike i Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.