Za stanove izbeglica 200.000 evra

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za stanove izbeglica 200.000 evra

Direktor pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Dejan Pavlović i šef predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice u Srbiji Lenart Kocalajnen potpisali ugovor kojim će se iz fondova EU obezbediti 200.000 evra za stambeno zbrinjavanje tih ljudi.

Od tog novca, Fond će kupiti seoske kuće za 25 porodica na području APV,navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bojan Pajtić koji je prisustvovao tom činu, rekao je da je taj novac izuzetna podrška svim dosadšnjim aktivnostima u Pokrajini u rešavanju tih problema, podsetivši da je programima Izvršnog veća do sada obezbedjen krov nad glavom za oko 600 porodica, za šta je utroseno oko 200 miliona dinara.

Ocenivši da je ovo mali, ali veoma važan projekat, pogotovo za 25 porodica, Kocalejnen je najavio potpisivanje ugovora sa Komesarijatom za izbeglice vrednog 700.000 dolara za podršku lokalnim,opštinskim, akcionim planovima u rešavnju tih problema.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.