Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ovakvu scenografiju Holivud plaća milione: Užice osvanulo pod gustim smogom, nije se video ni prste pred okom

Apokaliptični prizori grada, okovanom oblacima smoga, zatekli su jutros Užičane -maglena zavesa toliko je bila gusta da se se jedva nazirali najviši spratovi solitera.

Vrhovi najvećih višespratnica, sa kojih su kuljali dimni snopovi, bili su uočljivi samo sa okolnih brda odakle se najbolje videla količina smoga koja koja se spustila na grad u kotlini.

A na užičkim ulicama, gde se osećao neprijatan miris čađi, vidljivost je bila jedva stotinak metara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Sa brda Tatinac Užice je bukvalno izgledalo kao pod poklopecem od magle.

Prošle sedmice koncentracija čađi bila je dva i po puta preko dozvoljenih granica, zbog čega je vazduh ocenjen kao "vrlo nezdrav", ali ne i poslednjih nekoliko dana zbog vetra koji je raspirivao otrovne čestice.

Za očekivati je da će najnovija merenja pokazati da su i jutros Užičani udisali otrove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.