Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za mlade istraživače gradnja 134 stana

Mladi istraživači će u narednih petnaestak dana dobiti ključeve od stanova zgrade, za čiji je završetak izgradnje sredstva obezbedilo Ministarstvo nauke, najavila je juče državni sekretar u tom ministarstvu Uranija Kozmidis-Luburić.

„To je indirektni način da se pomogne naučnicima da ostanu u zemlji, da ne odu u beli svet", rekla je Kozmidis-Luburić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je navela da ta zgrada, koja se nalazi u Novom Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima 134 stana, a da je u planu zidanje još pet zgrada na istoj lokaciji u kojima će živeti mladi istraživači.

Izgradnja je finansirana sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) i Ministarstva nauke.

Kozmidis-Luburić je najavila da će u Novom Sadu početkom aprila biti postavljen kamen temeljac za zgradu od 27 stanova za naučne radnike, a u planu je da se takva zgrada izgradi i u Kragujevcu. Istraživačima će, kako tvrdi, uskoro biti omogućen i otkup stanova i to po ceni koja je 2,5 puta manja od tržišne, na period od 20 godina.

Ona je istakla da se Ministarstvo nauke neće mešati u dodelu stanova i da će istraživači dobijati stanove po rezultatima rada, a ne na osnovu političke opredeljenosti. Upitana da li je bilo grešaka u radu Fondacije za rešavanje stambenih pitanja, Kozmidis-Luburić je rekla da je budžetska inspekcija našla propuste u javnim nabavkama, ali su ispravljeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.