Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za gradsku kasu 1,8 milijardi

POŽAREVAC - Na prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu najvažnija tačka dnevnog reda bilo je usvajanje predloga budžeta za 2009. godinu. Prema ovom predlogu, za funkcionisanje Gradske uprave, javnih preduzeća i ostalih budžetskih korisnika u narednoj godini biće izdvojeno ukupno 1.835.000.000 dinara. Od ove sume, predviđeno je da 704 miliona bude iskorišćeno za rashode funkcionisanja lokalne vlasti, 176 miliona za održavanje Požarevca i Kostolca, 119 za obrazovanje, 71 za donacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i sponzorstva, 39 za rad gradskih javnih preduzeća, 26 miliona za socijalna davanja i 21 milion za oblast kulture. Prema navedenom predlogu budžeta, za investicije na teritoriji Grada Požarevca u toku 2009. godine namenjeno je 635 miliona dinara.

Na prvoj sednici novog Gradskog veća, na kojoj se većina od 31 tačke dnevnog reda odnosila na promene vezane za status Požarevca i davanje saglasnosti na statute javnih preduzeća, doneta je i odluka o raspisivanju mesnog samodoprinosa u Mesnoj zajednici Petka. Na konferenciji za novinare, sazvanoj povodom ove sednice, druge po redu a prve u novom sazivu, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević predstavio je nove članove Gradskog veća i njihova buduća zaduženja. Resor javnih preduzeća, infrastrukture i urbanizma dodeljen je Gordani Kosanović, resor turizma i planiranja Slavomiru Lazareviću, dok će Slavko Slipčević biti zadužen za problematiku mesnih zajednica i GMZ Kostolac. Oblast trgovine i snabdevanja dodeljena je Vojislavu Stojićeviću, dok će Aleksandar Đokić biti zadužen za oblast omladine i sporta.

Nadležnost Slađana Stevića biće oblast poljoprivrede i Agrarnog fonda, dok će Vladimir Vila biti zadužen za pitanje budžeta i finansija. Radomir Mihajlović biće nadležan za društvene delatnosti i kulturu, dok je Miodrag Ristić član Gradskog veća bez portfelja.

Od ukupno devet mesta u Gradskom veću, demokratskom bloku „Za evropsku Srbiju“, koji je novi koalicioni partner SPS-a, pripalo je pet mesta, na kojima su izabrani: Miodrag Ristić, Gordana Kosanović i Slavko Slipčević iz Demokratske stranke, Slaviša Lazarević iz G 17 i Vojislav Stojićević iz SPO. Koalicionim dogovorom između DS i SPS-a, na preostalim mestima u Gradskom veću ostali su Aleksandar Đokić, Slađan Stević, Vladimir Vila i Radomir Mihajlović.

Mišljenja smo da g.Lazarević može biti nosioc pozitivnih promena u ovom gradu ali po našem starom običaju oni kojima ne odgovra rad u opštem interesu tražiće njegovu smene te se nadamo da će im planove poremetiti onaj Lazarevićev prijatelj.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

DRŽAVA OTIMA OD PORODILJA

Izvor: Press, 18.Dec.2008

Ministarstvo rada i socijalne politike u 2009. godini neće imati dovoljno novca za isplatu dečjih dodataka i porodiljskih naknada, kaže za Press ministar Rasim Ljajić. Predlogom budžeta za sledeću godinu izdvojeno je 4,5 milijardi dinara manje nego što je potrebno za normalno podmirenje potreba,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.