Izvor: Danas, 14.Feb.2015, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolje saobraćajnice u gradu 439 miliona dinara

Za bezbednost saobraćaja na putevima u Beogradu ove godine biće izdvojeno oko 439 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće koje je usvojilo i Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u gradu.

Od te sume će oko 194 miliona dinara biti utrošeno na unapređenje saobraćajne infrastrukture, 74 miliona dinara za naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, oko 27 milion dinara za unapređenje saobraćajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vaspitanja i obrazovanja i oko 40 miliona dinara za preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Takođe, 48 miliona dinara biće namenjeno tehničkom opremanju jedinica saobraćajne policije i drugih organa nadležnih za ove poslove. Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da jedinice lokalne samouprave, u okviru svojih prava i dužnosti, obezbede sredstva za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Kao izvor sredstava koriste se sredstva od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje, koja u visini od 70 odsto pripadaju Republici, a 30 odsto budžetu jedinice lokalne samouprave gde je prekršaj učinjen.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.