Za Čumeta tri miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Čumeta tri miliona evra

BEOGRAD - Država Srbija će na obilaznici oko Beograda na deonici Batajnica - Dobanovci eksproprijaciju plaćati do 300.000 dinara po aru ili 3.200 evra, saznaje Glas u Poreskoj upravi. Kako nam je rečeno, metar kvadratni na građevinskom zemljištu na trasi buduće obilaznice plaćaće se do 3.000 dinara po metru kvadratnom, a za poljoprivredno zemljište do 2.000 dinara po kvadratu.

- Naravno, cena će zavisiti i od postojećih objekata na građevinskom zemljištu, odnosno zasada na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << poljoprivrednom zemljištu - objašnjava naš sagovornik.

Tako bi, recimo, LJubiša Buha Čume, koji prema podacima Geodetskog zavoda poseduje devet hektara, mogao da dobije oko 270 miliona dinara ili 2,9 miliona evra. Vojin Lazarević, koji je suvlasnik u „Rang nekretninama“ u čijem vlasništvu se nalazi 35 hektara, mogao bi da inkasira 1,05 milijardi dinara ili oko 11,2 miliona evra. Od većih vlasnika nalaze se i „Taurnum nekretnine“ sa 22 hektara čiji je zvanično vlasnik kiparska firma „Pajkel korporejšen“. Međutim, još nije poznato da li će oni uzeti te pare ili će pokloniti zemlju za trasu autoputa kako su neki od njih sami govorili.

S druge strane, Jasenko Lazović, član Upravnog odbora preduzeća „Koridor 10“ nije hteo ni da potvrdi niti da demantuje informacije o visini naknade, ali je rekao da su rešenja o eksproprijaciji već stigla na adrese pojedinih vlasnika u Surčinu, ali i Zemunu.

NEMA PREGOVORA

Jasenko Lazović objašnjava da država u postupku eksproprijacije ne vodi pregovore

- Zakonska procedura je jasna. Nakon pravosnažnosti rešenja o eksproprijaciji korisnik eksproprijacije, u ovom slučaju JP „Putevi Srbije“, dužan je da dostavi ponudu za imovinu koja se ekspropriše. Iznos novčane naknade utvrđuje se na osnovu procene nadležne poreske uprave. Vlasnik imovine koja se ekspropriše u postupku pred organom koji je doneo rešenje o eksproprijaciji može da prihvati ili odbije ponudu. Pregovora o ceni nema. Ukoliko se ne postigne sporazum predmet se upućuje nadležnom sudu radi određivanja naknade po pravilima vanparničnog postupka, a kako je država proglasila javni interes odmah se ulazi u posed - istakao je Lazović i dodao da sudski postupak ne može odložiti radove.

Prema njegovim rečima na potezu obilaznice popisano je 500 hektara zemljišta, a biće eksproprisano svega 147 hektara.

- Može da se desi da neko ima 30 hektara, a da mu se ekspropriše jedan ili dva hektara. Tačan prikaz kome će šta biti eksproprisano daće geodeta koji će odrediti koje se zemljište nalazi na trasi puta. U ovom trenutku raspolažemo samo okvirnom procenom prema kojoj će troškovi eksproprijacije na obilaznici Beograd iznositi oko dve milijarde dinara - kaže on i nastavlja da objašnjava proceduru: „Nadležni organi donose rešenja o eksproprijaciji, a odmah nakon toga vodi se postupak utvrđivanja naknade, sporazumno pred opštinskim organom uprave ili ako sporazuma nema, pred nadležnim sudom. U momentu kada se pokreće postupak naknade, pribavlja se podatak o tržišnoj vrednosti nepokretnosti od nadležne poreske uprave. Ovaj podatak je podložan promenama jer se daje na osnovu tržišne vrednosti nepokretnosti u momentu kada se o naknadi odlučuje“.

Све је мафија знала унапред.А сада ће да деле народни новац.У Србији је нај исплативије бити криминалац.Дали се неко пита одакле Чумету новац да купи толику земљу?

Tako se to radi, gledajte misevi i ucite se.

Posteno !!!Zasticenog svedoka treba nagraditi!!!

BRAĆA PO MATERI

Kriminalac , ubica, siledžija i narkoman. LJUBIŠA BUHA ČUME je deo vladajućeg aparata. Stvorio ga MIlošević, nasledio ga Đinđić preuzeo ga Tadić i Dinkić, Vuk Drašković, Dačić, Palma, Krkobabići i svakako najznačajniji među njima Čumetov najbolji prijatelj Čedomir Jovanonić. Zar ćemo u Evropsku uniju sa Čumetom lopovom, i ubicom? Izgleda da hoćemo jer nema razlike između Čumeta i aktuelne vlasti Oni su braća po biznisu, po krvavim tragovima, po otiscima prstiju na oružju, po ucenama i overama u potiljak. Da je drugačije Čume bi bio na doživotnoj robiji a ubice Ćuruvije, Dade Vuujasinović, Pantića bi se očitavale u njegovom imenu, u imenu njegove kriminalne bande Istraga o. ubistvu premijera Dr Zorana Đinđića bi imala potpuno drugačiji tok. Umesto Zvezdana i Legije u zatvoru bi ležali neki značajni ljudi iz ŽUTOG PREDUZEĆA i Čume zajedno sa njima. Još niko nije demantovao da je Dr Đinđića ubio mister Hil a organizovao mister Monkton. Gde je bio Čume? Pa gde bi ako ne u logistici, valjda ga logističari danas zbog usluga koje je činio i ne diraju već mu omogućuju milione evra i zvanje biznismena. Jadna je Srbija u kojoj je Čume ubica i lopov postao miljenik ŽUTE VLASTI i cenjeni biznismen!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.