Za Časni krst u Valjevu plivaće samo pet mladića

Izvor: Blic, 15.Jan.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Časni krst u Valjevu plivaće samo pet mladića

Zbog ogromnog mulja u reci Gradac, na Bogojavljenje za Časni krst u Valjevu plivaće samo pet najiskusnijih plivača, saopštila je eparhija valjevska, uz objašnjenje da je takva odluka doneta zbog bezbednosti učesnika.

Za razliku od prethodnih godina kada je u bogojavljenskom plivanju učestvovalo i preko 40 hrabrih devojaka i mladića, ovog 19. januara na velikoj brani reke Gradac okupiće se samo njih pet.

- Problem je u nataloženom mulju, nastalom nakon velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poplava 2014. godine u samoj reci i čija količina je sada ogromna, s obzirom da brana nije čišćena. Prijavljivanja učesnika neće biti jer ne želimo da rizikujemo njihovu bezbednost, već će za Časni krst plivati pet mladića, iskusnih plivača, koji su u ovoj manifestaciji učestvovali i prethodnih sedam godina, a plivanje će biti moguće u delu reke uz sam splav, u širini od pet metara – kaže sveštenik Dejan Tripković, dodajući da je odluka da se tradicija bogojavljenskog plivanja ipak ne prekidat, doneta uz blagoslov episkopa valjevskog Milutina.

Plivanje za Časni krst u Valjevu je prvi put organizovano 2010. godine. Najviše učesnika, njih preko 50, plivalo je 2014. godine. Lane je, u konkurenciji 39 plivača, prva do Časnog krsta porinutog u Gradcu doplivala Valjevka Rada Munjić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.