Izvor: Politika, 09.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Božić jedan dan

Nema pomeranja neradnog dana za ponedeljak Novogodišnji praznici u Srbiji slaviće se, kao i do sada, neradno dva dana, a Božić jedan dan, rečeno je juče Tanjugu u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Neradni dani za Novu godinu biće 1. i 2. januar, u ponedeljak i utorak, a prvi dan pravoslavnog Božića koji pada u nedelju, 7. januara, neće se pomerati za ponedeljak, s obzirom na to da je verski, a ne državni praznik.

Katolici i pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << drugih verskih zajednica koji Božić slave 25. decembra neće raditi tog dana.

Praznik Sveti Sava, koji se obeležava 27. januara kao školska slava, proslavlja se radno, a prvi sledeći praznik je Dan državnosti Srbije, 15. februar, koji se praznuje neradno, jedan dan.

Obeležavanje državnih praznika regulisano je Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji.

(Tanjug)

[objavljeno: 09.12.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.