Izvor: Blic, 06.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 25 godina na putevima Srbije poginulo 35.000 ljudi

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja saopštio je danas da je za poslednjih 25 godina na putevima Srbije poginulo više od 35.000 ljudi, a povređen svaki 16. građanin i pozvao stranke koje učestvuju na izborima da jasno kažu biračima šta će učiniti kako bi se smanjio broj nastradalih.



Ističući da je briga o životima i bezbednosti građana osnovni zadatak svake vlasti, Komitet ističe da je samo od poslednjih izbora u januaru 2007. godine do sada poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više od 1.150 ljudi na putevima u Srbiji.

"Crni dani, godine i decenije stradanja u saobraćaju se nastavljaju", naglašava Srpski komitet za bezbednost saobraćaja i podseća da je i u jučerašnjoj nesreći u Vrbasu "još pet mladih života zauvek ostalo na srpskim drumovima".

U saopštenju se podseća da još nije počela procedura usvajanja novog zakona o bezbednosti saobraćaja, koji je izrađen u skladu s najboljom svetskom praksom i dobio najviše ocene od stručnjaka Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija, saobraćajna "crna rupa"

Izvor: B92, 06.Apr.2008

Beograd -- Komitet za bezbednost saobraćaja pozvao nadležne državne organe da hitno porade na bezbednosti na putevima u Srbiji... U saopštenju Komiteta, povodom jučerašnjeg saobraćajnog udesa kod Vrbasa u kojem je poginulo pet osoba, navodi se da je za poslednjih 25 godina na putevima Srbije poginulo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.