ŽESTOKO PROTIV PEDOFILA

Izvor: Kurir, 31.Mar.2012, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKO PROTIV PEDOFILA

Oni koji počine krivično delo pedofilije i silovanja ubuduće će do kraja života biti pod nadzorom policije, kaže Homen

BEOGRAD - Dosta je bilo!

Izvršioci krivičnih dela silovanja ili pedofilije nakon odsluženja zatvorske kazne ubuduće će do kraja života biti pod nadzorom policije i društva, kako bi se sprečilo da ih ponovo počine, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Posle sastanka sa Slobodanom Jovanovićem iz Starih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ledinaca, čija je osmogodišnja ćerka pre dve godine silovana i ugušena, Homen je ukazao da će, u skladu s potpuno novim zakonom koji Ministarstvo pravde priprema, sva lica koja su činila „ta najgnusnija i najteža krivična dela“ biti upisana u javni registar.

Moraće svakih 15 dana da se javljaju policiji, Centru za socijalni rad i psihologu i bez njihovog odobrenja neće moći da napuštaju mesto boravišta, rekao je Homen.

- Ministarstvo je za izradu novog zakona koristilo predlog Marijinog zakona, ali i britanska iskustva, jer Velika Britanija ima najbolji zakon koji uređuje tu oblast - rekao je Homen. On očekuje da će nacrt zakona u naredne dve sedmice biti usvojen u Vladi.

Zakon se odnosi na izvršioce krivičnih dela silovanja, obljube nad detetom, obljube nad nemoćnim licem, iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju, navođenje maloletnog lica na prisustvovanje polnim radnjama i druga.

Mala Marija

Mladen Ogulinac je 26. juna 2010. u Starim Ledincima silovao i ugušio osmogodišinju Mariju Jovanović. Njen otac Slobodan je nakon toga sam sastavio zakon koji pooštrava kazne za pedofile. Zakon je nazvao po imenu svoje ćerke - Marijin zakon.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.