ZAKUPIO ČITAVE SALE Vojska ide u pozorište o trošku građana

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKUPIO ČITAVE SALE Vojska ide u pozorište o trošku građana

Ministar odbrane Bratislav Gašić zakupio je sale u šest pozorišta kako bi zaposleni u ovom resoru uživali u teatarskim predstavama.

Ministarstvo je zakupilo sale u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, a ovo zadovoljstvo vojnika i činovnika Ministarstva odbrane koštaće poreske obveznike 1.092.100 dinara.

U Ministarstvu kažu da su ulaznice kupljene u okviru obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Ipak, za ovaj istorijski događaj vezana je tematika samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četiri od osam predstava za koje su kupljene karte, dok se među ostalima našla i predstava “Cimet i vanila” o muško-ženskim odnosima.

U jednoj od replika iz te predstave, za koju su karte dobili i piloti, kaže se da su “pilotčići ko bombončići... mladi, lepi, glupi”.

Iz Ministarstva odbrane naknadno su objasnili da u predstavama preovladava tematika Prvog svetskog rata ili „vojne tradicije“.

- Predstava “Cimet i vanila”, iako kabaretskog karaktera, što apsolutno ne umanjuje njenu vrednost, predstavlja i suptilnu priču, bez lascivnih segmenata - navodi se u odgovoru Ministarstva.

Međutim, iz odgovora je ostalo nejasno kakve veze „Cimet i vanila“ ima sa Prvim svetskim ratom ili vojnom tradicijom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.