Yahoo će biti prodat s popustom zbog bezbednosnih propusta!

Izvor: NovaEnergija.net, 23.Feb.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo će biti prodat s popustom zbog bezbednosnih propusta!

Američka telekomunikaciona kompanija Verizon kupiće internet poslovanje Yahooa s popustom od 350 miliona dolara u odnosu na prethodno dogovorenih 4,8 milijarde dolara. Razlog obaranja cene su bezbednosni propusti kojima je ugroženo više od milijardu naloga na Yahoo.
Danas objavljen novi sporazum dveju kompanija olakšao je brige investitorima koji su strahovali da bi Verizon mogao da traži smanjenje cene od najmanje milijardu dolara ili čak da otkaže >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << čitav dogovor.
Do izmene dogovora je došlo pošto je Yahoo, posle prvobitnog sporazuma s Verizonom, objavio da su u dva hakerska napada 2013. i 2014. godine ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika. Prema novom ugovoru Yahoo i Verizon će podeliti moguće troškove zbog tih hakerskih upada.
Verizon, največi američki provajder bežičnih komunikacija, kupiće osnovno internet poslovanje Yahooa – pretragu, imejl i mesendžer, i tako zaokruižiti svoje ponude pošto je već kupio AOL za 4,4 milijarde dolara.
Yahoo je nekada bio jedna od vodećih internet kompanija, ali poslednjih godina pod pritiskom konkurencije gubi položaj na tržištu.
Posle prodaje poslovanja s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketingom, Yahoo bi trebalo da promeni ime u Altaba. Nov naziv je kombinacija reči “alternativno” i “Alibaba”, pošto Yahoo poseduje oko 15 odsto kineske Alibabe, vrednosti 35 milijardi dolara.
Izvor: Beta

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.