Wizz Air leti iz Niša

Izvor: TangoSix.rs, 08.Dec.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wizz Air leti iz Niša

BEOGRAD – Kako Tango Six saznaje, Wizz Air je aviokompanija koju su gradski i aerodromski čelnici iz Niša najavljivali kao prvu koja će posle dužeg perioda leteti sa drugog međunarodnog aerodroma u Srbiji.  
 

 
 
Rezultat intenzivnih pregovora koji su prethodnih nekoliko meseci vođeni sa ovom kompanijom, ukoliko urode plodom, trebalo bi da bude zvanično objavljen do kraja godine.
Na domaćim sajtovima i forumima Wizz Air je već bio identifikovan >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << kao interesent i više zvaničnih i nezvaničnih izvora početak operacija mađarske niskotarifne aviokompanije odredilo je najranije za mart sledeće godine. Još nije poznato koje će linije kompanija uspostaviti sa “Konstantina Velikog”. Takođe saznajemo da Wizz u prvom periodu neće uspostavljati bazu na ovom aerodromu.
 
Šta se promenilo?  
Posle blizu dva miliona evra koliko je grad Niš izdvojio iz svog budžeta za direktne subvencije (plaćanje praznih sedišta u avionima) u prethodnim godinama bez dugoročnog pozitivnog rezultata i odluke nacionalne aviokompanije Air Serbia da ne leti iz ovog grada, sudbina aerodroma morala je biti rešena na drugačiji način.
Posle inicijative Ministarstva saobraćaja (građevinarstva i infrastrukture) koja je bila predočena na suviše uopšten i neprecizan način, stvari su po svemu sudeći ipak krenule u pozitivnom pravcu.
Ministarstvo je tada na prilično bombastičan i više proizvoljan način pričalo o brojevima putnika koji će leteti iz Niša i infrastrukturnim radovima u vrednosti od 1,5 miliona evra koji su trebali da stignu “već na jesen” (2014. godine). Jesen je prošla, ništa nije stiglo, ali kako Tango Six saznaje pomenuta investicija je ipak na horizontu. U pitanju je ILS sistem (offset) za pistu 11 koji će biti finansiran od strane države.
Druga bitna promena došla je u pogledu menadžmenta. Rukovodstvo je promenjeno dok je grad Niš odlučio da više neće direktno subvencionisati prazna sedišta aviokompanijama. Umesto toga odlučili su se na drastično smanjenje taksi opsluživanja (po putniku) koje su sa 14 evra spuštene na tri evra. Neverovatno niska cena koja bi po novoj strategiji bila jedina subvencija novim, pre svega niskotarifnim i čarter, kompanijama.
Novi menadžment je takođe uspeo da smanji troškove zaposlenih na način da su oni pristali da rade za minimalac i tako je ukupni mesečni iznos za plate prepolovljen (od 8,5 miliona dinara na 4,5). Preduzeće po izjavama novog menadžmenta ima dugoročni cilj da se skine sa budžeta grada.
Ekstremno niske takse i ubeđivanje zaposlenih da rade za najniže moguće plate je sigurno novi pristup koji se oslanja i na dodatne infrastrukturne radove koje će ili grad ili država morati da finansiraju. Wizz Air je već pokazao da računa na tržište Niša, ostaje da vidimo da li će ovaj pokušaj redovne linije uroditi plodom.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Wizz Air leti iz Niša

Izvor: GdeInvestirati.com, 08.Dec.2014

BEOGRAD - Rezultat intenzivnih pregovora koji su prethodnih nekoliko meseci vođeni sa ovom kompanijom, ukoliko urode plodom, trebalo bi da bude zvanično objavljen do kraja godine...Na domaćim sajtovima i forumima Wizz Air je već bio identifikovan kao interesent i više zvaničnih i nezvaničnih...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.