Wizz Air A321 nisko iznad centra Budimpešte

Izvor: TangoSix.rs, 03.Maj.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wizz Air A321 nisko iznad centra Budimpešte

Wizz Air je po drugi put učestvovao na aeromitingu koji je 1. maja 2016. održan u Budimpešti (Budapest Airshow).
Ove godine avio-kompanija je učestvovala sa svojim najnovijim avionom Airbus A321 što je prvi put da ovaj tip aviona bude prisutan na budimpeštanskom aeromitingu. Izrvršni direktor za saobraćaj Wizz Air-a, kapetan Dejvid Morgan (David Morgan) i kapetan Andraš Ardaj (András Arday) su izveli trostruki prelet iznad Dunava u centru Budimpešte novim A321.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << />Prva dva preleta obavljena su brzinom od 140 čorova na visini od 100m prikazavši publici konfiguraciju za sletanje: zakrilca i točkove. Nakon spektakularnog zaokreta pod uglom od 45 stepeni iznad ostrva Margit, avion se vratio sa uvučenim točkovima i na kraju izveo prelet u punoj brzini od 300 čvorova.

– Airbus A321ceo je najefikasniji uskotrupni putnički avion koji je prvi put poleteo u redovnom saobraćaju u novembru 2015. iz svoje baze na budimpeštanskom aerodromu. Trenutno raspolažemo sa četiri aviona A321 koji lete na najpopularnijim rutama. Avion odlikuje izuzetna ekonomičnost što nam omogućava da ponudimo veći broj sedišta do više destinacija uz najniže cene avio karata i u isto vreme smanjujući emisiju štetnih gasova i buku najviše u svojoj klasi.
A321ceo model donosi i novi enterijer sa novim bojama, novim ambijentalnim osvetljenjem, mekšim kožnim sedištima i sa daleko više mogućnosti za putnike da izaberu gde će sedeti. Kao i uvek, WIZZ-ovi putnici imaju veliki broj dodatnih opcija koje mogu izabrati: prioritetno ukrcavanje, dodatni prostor za noge, sedišta u prednjim redovima. – saopšteno je iz kompanije.
Wizz će dobiti 30 ovakvih modela aviona A321 do 2018. kada će početi da prihvata isporuku još naprednijeg modela A321neo / Foto: Arpad FoldhaziThe post Wizz Air A321 nisko iznad centra Budimpešte appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.