Vulinu Plaketa Udruženja HISPA

Izvor: RTS, 27.Okt.2018, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulinu Plaketa Udruženja HISPA

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu večeras je uručena Plaketa na Međunarodnom simpozijumu HISPA, a povodom petogodišnjice Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA.
Predsednik HISPA i Svetskog udruženja za vaskularno zdravlje – ISVH profesor Nebojša Tasić rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što je plaketu uručio "osobi koja svojom funkcijom i ličnošću poštuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i voli tradicije srpske vojske i spaja ih sa našom sadašnjošću".

Aleksandar Vulin je na otvaranju Simpozijuma rekao da mu je velika čast što govori pred lekarima, "ljudima koji svaki dan čine život boljim".
"Večeras smo se podsetili iz kakvog naroda dolazimo, kako je to izgledalo pre 100 godina. Zahvalan sam što je profesor Tasić pred nas postavio sliku velikih ljudi, slavnih lekara srpskog saniteta, i s druge strane nas pred to ogledalo da se zapitamo koliko smo ih dostojni. Ovaj narod je u najtežim trenucima bio u stanju da iznedri i sebe i bolje od sebe. Zato smo pretekli", rekao je Vulin. 
Zahvalio je lekarima što se trude, bore i što život čine mogućim i lepšim, te poručio strancima da uživaju u gradu u koji će sigurno poželeti da se vrate. 
Profesor Tasić istakao je da je Kongres posvećen slavnim lekarima srpskog vojnog saniteta "čije junaštvo i neverovatnu lekarsku smelost, inovativnost, znanje i veštine baštine današnji lekari".
"Baštine ih kao sveto, porodično i profesionalno zaveštanje. Sada i ovde dugujemo im reči sećanja i divljenja. Njihovu dobrotu srpski narod nikada nije, niti će zaboraviti", rekao je Tasić.
Drugi međunarodni kongres u organizaciji HISPA i Svetskog udruženja za vaskularno zdravlje ISVH posvećen je slavnim precima, lekarima i medicinarima vojnog saniteta srpske vojske. 
U kulturno-umetničkom delu večerašnjeg programa učestvovao je i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".
Udruženje HISPA obuhvata 65 umreženih specijalizovanih centara za dijagnostiku i lečenje kardiovaskularnih pacijenata u sedam zemalja – Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Ukrajini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulinu Plaketa Udruženja HISPA

Izvor: B92, 27.Okt.2018

Beograd -- Ministru odbrane Aleksandru Vulinu je uručena Plaketa na Međunarodnom simpozijumu HISPA...Plaketa je uručena povodom petogodišnjice Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga - HISPA...Predsednik HISPA i Svetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH profesor Nebojša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.