Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 10:49

Vulin položio vence u znak sećanja na policajce koji su izgubili život na dužnosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.
"Srbija pamti svoje heroje. Zaslužili su naše zahvalno sećanje, a njihove porodice brigu i pažnju. Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu", naglasio je ministar Vulin.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je istakao, zbog toga je "posebno ponosan što će u ešelonima na centralnoj manifestaciji proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije po prvi put prisustvovati deca i srodnici stradalih i ranjenih pripadnika, koji su krenuli stazama svojih roditelja".
Dodaje se da su u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije državni sekretar Bojan Jocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora položili su venac na spomen - ploču prvom ministru policije - vojvodi Jakovu Nenandoviću, dok su komandant Žandarmerije Dejan Luković i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.
Kako se navodi, načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću u Brankovini, dok su na spomenik žandarmu sa Čukur česme Ivku Prokiću vence položili pomoćnik komandanta Žandarmerije Srđan Radisavljević i pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Vladimir Popović.
Vulin prisustvovao sečenju slavskog kolača U saopštenju se navodi da je ministar Aleksandar Vulin prisustvovao je ranije danas obeležavanju slave Ministarstva unutrašnjih poslova Svete Trojice i sečenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu.

Ministar Vulin je svim pripadnicima policije poželeo srećnu slavu i dodao da je policija uvek uz svoj narod.
"Građani Srbije uvek i u svakom trenutku moraju da osete sigurnost, snagu i poverenje da će svako zlo zaista i biti pobeđeno", istakao je ministar Vulin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin položio venac u znak sećanja na poginule pripadnike policije

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2021

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je venac na spomen-obeležje u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, saopštio je MUP. Kako je saopšteno, Vulin je prilikom polaganja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.