Vulin: Unaprediti kvalitet života dece sa posebnim potrebama

Izvor: Blic, 16.Apr.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Unaprediti kvalitet života dece sa posebnim potrebama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju u Varvarinu ključeve za novo vozilo, za koje je Ministarstvo opredelilo tri miliona dinara.

- Ministarstvo rada je u protekle dve godine za funkcionisanje naše usluge u zajednici, ali i funkcionisanje Centra za socijalni rad na teritoriji opštine Varvarin odvojilo 1,4 miliona dinara. Pored toga, dodelili smo još tri miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za kupovinu vozila za Dnevni boravak, koje će im obezbediti da funkcionišu mnogo bolje - rekao je Vulin.

On je istakao i da je u opštinu Varvarin, odnosno u usluge u zajednici uloženo više od četiri miliona dinara, dodajući da na to treba dodati i transferna sredstva koja se dodeljuju po prvi put od ove godine i to u vrednosti većoj od milion dinara.

- Za nas je od najvećeg značaja da usluge u zajednici nastave da funkcionišu i da se razvijaju. Deca sa smetnjama u razvoju, bez obzira gde žive, da li žive u nekoj razvijenoj ili nerazvijenoj sredini, imaju iste potrebe, strahove i nade, a mi smo tu da im pomognemo i sačuvamo i unpradimo kvalitet njihovog života - rekao je Vulin, dodajući da je to cilj da se uradi i sa životima njihovih porodica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.