Vulin: Sledeće godine 700 miliona za usluge u zajednici

Izvor: RTS, 30.Mar.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sledeće godine 700 miliona za usluge u zajednici

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prošle godine odvojilo je 400 miliona dinara, a ove godine 700 miliona dinara za usluge u zajednici, među kojima je i usluga geronto domaćice.
Resorni ministar Aleksandar Vulin rekao je da će sledeće godine biti odvojeno još više novca zato što je, kaže, ljudima pomoć svakako potrebna.

"I politika vlade Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i politika Ministrastva rada jeste da se socijalna zaštita unapređuje i da se socijalna davanja nikako ne smanjuju, već da ih gde god možemo i koliko god možemo povećavamo", rekao je Vulin, prilikom obilaska kluba za stare u Paraćinu.
Geronto domaćice su, ističe ministar, neophodne našim starijim sugrađanima, koji ne smeju i ne mogu da budu ostavljeni sami, posebno ne u seoskim područjima i siromašnijim opštinama.
"Kao što vidite, Ministarstvo i vlada su obezbedili dovoljno sredstava. Ove usluge su održive i svake naredne godine imaćemo samo jos razvijeniju socijalnu zaštitu i još veći obim korisnika", rekao je Vulin.
Kako je dodao, tako je i sa uslugom geronto domaćice, kao i sa svim ostalim uslugama u sistemu socijalne zaštite, bez obzira gde ljudi žive, da li u Paraćinu, Babušnici, Beogradu ili Novom Sadu, jer, kako ističe, sve opštine, bez obzira koliko su nejednako razvijene, moraju da imaju bar minimum usluga socijalne zaštite.
"Naš korisnik živi i on ima svoja prava, svoje potrebe i mora da bude pomognut i zaštićen baš tamo gde živi", naglasio je ministar i podvukao da je upravo zato Ministarstvo za usluge u zajednici ove godine odvojilo 700 miliona dinara, a iduće godine će odvojiti još više novca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Za usluge u zajednici 700 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prošle godine odvojilo je 400 miliona dinara, a ove godine 700 miliona dinara za usluge u zajednici, među kojima je i usluga geronto domaćice, izjavio je danas resorni ministar Aleksandar Vulin..."Iduće godine ćemo odvojiti još više...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.