Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 13:53

Vulin: Sačuvali smo Srbiju od migrantske krize

Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize, od 2015. godine do danas, ocenio je ministar odbrane i predsednik Radne grupe za mešovite migracije Aleksandar Vulin.
"Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, volonterima, pripadnicima čitavog sistema, Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moguće posledice u Srbiji, mi danas možemo slobodno da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize", istakao je Aleksandar Vulin.

On je u Prihvatnom centru u Obrenovcu, obišao radove na renoviranju objekta koje finansira Evropska unija.
Naglasio je da od 2015. godine kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa evo do danas, Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize.  
Vulin je istakao da se danas u kolektivnim centrima u našoj zemlji nalazi 4.200 migranata i da nijedan migrant nije inficiran virusom.
Dodao je da su prihvatni centri za migrante, tokom najveće kovid krize, pa do danas, jedini oblik kolektivnog stanovanja u čitavoj Evropi gde nije bilo nijednog zaraženog korisnika i slučaja zaraženog kovidom 19.
Naglasio je da je Srbija pokazala i pokazuje koliko je uspešna, organizovana i humana, ali i koliko vodi računa da svakodnevni način života ne bude ni na koji način poremećen.
"Evo svedoci smo da uspevamo da se nosimo sa posledicama migrantske krize i sve one glupe i zlonamerne laži o 400 hiljada migranata koji će se naseliti u Srbiji, o gradovima koji se prave, o nekakvim silnim povratnicima iz zapadne Evrope su glupa, besmislena i zlonamerna laž.
Ali laž koja hoće da povredi i građane Srbije i sve ove divne ljude iz Komesarijata koji svaki dan rade i žrtvuju se da bi život u Srbiji mogao da nesmetano teče i da naš kvalitet života ne bi bio ugrožen ni na koji način, bez obzira na priliv migranata", naglasio je ministar. 
U obilasku Prihvatnog centra u Obrenovcu bio je i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić sa saradnicima.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.