Vulin: Prvi pozitivni efekti Zakona o radu sledeće godine

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Prvi pozitivni efekti Zakona o radu sledeće godine

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje da će se prvi pozitivni efekti nakon usvajanja Zakona o radu videti već sledeće godine i to će građani moći da osete kako po broju zaposlenih, tako i po uređenijem tržištu rada.

Vulin je naglasio da ovo nije zakon o otpuštanju već zakon o zapošljavanju i novim radnim mestima, ali se odnosi, kako kaže, i na one koji trenutno ne rade.
“Nadam se da će sada, kad su se strasti smirile i kad je zakon usvojen, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će svi objektivnije moći da vide koja rešenja zakon nudi”, rekao je Vulin novinarima nakon potpisivanja ugovora o finansijskoj pomoći za 35 nerazvijenih opština.
On je ukazao da i najžešći kritičari priznaju da je ovaj Zakon o radu, koji je usvojio parlament, bolji od prethodnog.
Vulin je ponovio da su vrata za socijalni dijalog sa reprezentativnim sindikatima, koji su tražili povlačenje tog zakona iz procedure, uvek otvorena.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Vulin: Prvi pozitivni efekti Zakona o radu sledeće godine appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vulin: U zakonu o radu vodilo se računa o pravima radnika

Izvor: Blic, 19.Jul.2014

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da se u Zakonu o radu vodilo računa o pravima radnika, najavljujući da će do kraja godine, biti usvojen niz zakona u vezi sa radnim i socijalnim pravom. Vulin je novinarima, uoči svečane sednice Glavnog dobora Pokreta socijalista, povodom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.