Vulin: Obezbeđen novac za obnovu svih narodnih kuhinja u Srbiji

Izvor: Blic, 10.Jan.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Obezbeđen novac za obnovu svih narodnih kuhinja u Srbiji

Ministarstvo rada obezbedilo je sredstva za obnovu opreme za narodnu kuhinju u Požarevcu, a resorni ministar Aleksandar Vulin je, prilikom posete sedištu Crvenog krsta u tom gradu, rekao je da se narodne kuhinje nisu obnavljale 21 godinu, a da je sada obezbeđen novac za to zahvaljujući većim uštedama i boljem poslovanju.

- “To je zaista predug period, 21 godina i Ministarstvo rada, zajedno sa Crvenim krstom, bez ijednog dinara povećanja budžeta, obezbedilo je novac da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obnove sve narodne kuhinje u našoj zemlji” - rekao je ministar.

On ističe da je u tu svrhu izdvojeno 50,56 miliona dinara i da se može reći da će se tim novcem zadovoljiti sve potrebe naših narodnih kuhinja, da se obroci pripremaju u skladu sa najvišim standardima, “onako kako korisnici i zaslužuju”.

Napominjući da je za iduću godinu Ministarstvo rada predvidelo 515 miliona dinara za različite programe koje će raditi sa Crvenim krstom, on je istakao da to znači da će svih 77 narodnih kuhinja u Srbiji nastaviti da radi, odnosno da će 36.000 korisnika dobiti svoj obrok.

- “To znači da će desetine hiljada ljudi dobiti svoj paket namirnica, higijenski paket, hiljade naše dece moći će da odu na oporavak, videće more, planinu. To znači da će država Srbija, zajedno sa Crvenim krstom, nastaviti da brine o onima kojima je pomoć potrebna i omogućiti da im život zaista bude bolji i sadržajniji”, istakao je ministar i država će nastaviti da štedi, a svaki dinar koji uštedi vratiće u sistem socijalne zaštite - rekao je Vulin.

Govoreći o vanrednim situacijama zbog velike hladnoće, Vulin je naglasio da su Centri za socijalni rad uključeni u štabove za vanredne situacije u svim opštinama i da obilaze korisnike, kao i da je svima ponuđena pomoć, tamo gde je potrebna i da su kapaciteti za zbrinjavanje dovoljni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Obezbeđen novac za obnovu narodnih kuhinja"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017

Ministarstvo rada obezbedilo je sredstva za obnovu opreme za narodnu kuhinju u Požarevcu, a resorni ministar Aleksandar Vulin je, prilikom posete sedištu Crvenog krsta u tom gradu, rekao je da se narodne kuhinje nisu obnavljale 21 godinu a da je sada obezbeđen novac za to zahvaljujući većim uštedama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.