Vulin: Građani Srbije imaju poverenja u vojno zdravstvo

Izvor: RTS, 27.Jul.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Građani Srbije imaju poverenja u vojno zdravstvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Vojnomedicinski centar Karaburma u kome su danas, u okviru akcije Ministarstva odbrane povodom obeležavanja predstojećeg Dana Sanitetske službe i 180 godina srpskog vojnog saniteta, organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane.
"Danas se u vojnim bolnicama u Novom Sadu, Nišu i Beogradu vrše besplatni zdravstveni pregledi. To je naš način da kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojska pokažemo svim građanima Srbije da smo tu zbog njih, da je svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje u kvalitet života svakog od nas", rekao je ministar Vulin.

Pripadnici našeg vojnog saniteta su tu da uvek pomognu svakom od nas da budemo zdraviji, da se bolje osećamo, da prepoznamo šta nas muči i naravno, da to svi zajedno i lečimo, rekao je on.
Poručuje da je 180 godina vojnog saniteta veliki jubilej i da je poverenje građana tamo gde je i Vojska Srbije.
"Vojno zdravstvo uživa veliko poverenje građana Srbije. Veoma sam ponosan na sve pripadnike vojnog zdravstva, zahvalan građanima Srbije što razumeju, prepoznaju, što toliko poštuju i vole svoju vojsku pa i naše vojno zdravstvo", naglasio je ministar Vulin.
Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd pukovnik Slavoljub Staletović istakao je da je odziv građana za besplatne lekarske preglede, baš kao i ranije, izuzetan. Očekuje da će u Vojnomedicinskom centru Karaburma danas biti pregledano oko 200 pacijenata, što je i maksimum te ustanove.
Pukovnik Staletović je zahvalio građanima na izuzetnom poverenju koje ukazuju svake godine i podsetio da je danas na rapolaganju širok spektar specijalističkih pregleda, tj. pregledi interniste, kardiologa, oftalmologa, dermatovenerologa, ginekologa, pulmologa, radiologa, otorinolaringologa, specijaliste fizikalne medicine i biohemičara.
Za specijalističke preglede u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad bilo je omogućeno prijavljivanje svim zainteresovanim građanima, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.
Profesor u penziji Radoje Šljivančanin došao je danas na kontrolni pregled. Za preglede kaže da su dobro osmišljeni i organizovani i da se ne čeka mnogo.
Ilinka Vojvodić naglašava da gaji veliko poverenje prema vojnom zdravstvu i da je veoma zahvalna zbog akcije besplatnih lekarskih pregleda, jer kako kaže danas će biti pregledana besplatno, umesto da plati pregled, kako je ranije planirala.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin: Građani imaju poverenja u vojno zdravstvo

Izvor: Danas, 27.Jul.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je Vojnomedicinski centar Karaburma u kome su danas, u okviru akcije Ministarstva odbrane povodom obeležavanja predstojećeg Dana Sanitetske službe i 180 godina srpskog vojnog saniteta, organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane. Članak Vulin:...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.