Vukosavljević: Hristićev odlazak je veliki gubitak za srpsku kulturu

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Hristićev odlazak je veliki gubitak za srpsku kulturu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti našeg znamenitog kompozitora Zorana Hristića.
Vladan Vukosavljević je u ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izrazio najdublje saučešće članovima porodice i poštovaocima dela Zorana Hristića.

"Pamtićemo ga kao autentičnog stvaraoca, kompozitora velikog talenta i snažne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kreativnosti, koji se oprobao u mnogim muzičkim žanrovima sa jednakim uspehom", naveo je Vukosavljević u telegramu.
Istakao je da je Hristić jedan od najznačajnijih srpskih kompozitora 20. veka i dobitnik mnogih nagrada.
"Hristićeva dela nose jedinstven izraz u korišćenju autentičnog muzičkog jezika. Ostaće upamćen po raznovrsnosti svog opusa. Hristićev odlazak predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu", zaključio je Vukosavljević.
Kompozitor Zoran Hristić preminuo je u 82. godini. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Umro reditelj i profesor Vladimir Petrić, Vukosavljević: Nenadoknadiv gubitak za srpski film

Izvor: Beta, 13.Nov.2019, 14:20

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je danas telegram saučešća povodom smrti reditelja, fimskog kritičara i teoretičara Vladimira Vlade Petrića, navodeći da Petrićev odlazak predstavlja, kako je ocenio, veliki i nenadoknadiv gubitak za srpski film i srpsku kulturu uopšteVukosavljević...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.