Vukomanović: Na lečenje u inostranstvo upućeno 111 dece

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: Na lečenje u inostranstvo upućeno 111 dece

Pedijatar-kardiolog Vladislav Vukomanović izjavio je danas da je od novembra 2014. kada je Budžetski fond počeo da radi, pa do 15. juna ove godine 111 dece upućeno na lečenje u inostranstvo. 

On je, gostujući na RTS-u, rekao da je da su od početka godine o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, odobrena 253 zahteva - za lečenje dece u inostranstvu, odnosno utvrđivanje dijagnoze.

"Kada je reč o ovoj godini, do polovine 2018. upućeno je 25 bolesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i poslato je 48 uzoraka za metabolička i genetska ispitivanja", rekao je Vukomanović.

Prema njegovim rečima, deca se upućuju na lečenje u inostranstvo najčešće zbog neuroloških oboljenja, kao i deca sa cerebralnom paralizom zbog neurohirurških intervencija, deca sa hematoonkološkim, kardiovaskularnim oboljenjima, urođenim anomalijama srca, kao i sa teškim oboljenjima oka.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na lečenje u inostranstvo od 2014. godine upućeno 111 dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018

Pedijatar-kardiolog Vladislav Vukomanović izjavio je danas da je od novembra 2014. kada je Budžetski fond počeo da radi, pa do 15. juna ove godine 111 dece upućeno na lečenje u inostranstvo...On je, gostujući na RTS-u, rekao da je da su od početka godine o trošku Republičkog fonda za zdravstveno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.