Izvor: Danas, 07.Avg.2022, 13:40

Vuk Jeremić u autorskom tekstu: Naša vlast nije htela da inicira zatvaranje Haškog tribunala, Čurkin me upozorio da ću ugroziti karijeru

Jedini sam visoki srpski zvaničnik koji se usudio da u Zagrebu, u svom službenom kapacitetu (bio sam tada ministar spoljnih poslova), u javnom obraćanju, “Oluju” nazove etničkim čišćenjem. Činjenica je da ni pre, a ni posle mene, to niko nije uradio, napisao je Vuk Jeremić, bivši predsednik GS UN, u autorskom tekstu za Novu srpsku političku misao, koji prenosimo.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Šta je Vuk Jeremić objavio o „Oluji“: U Solunu sam se zarekao da to nikada neću zaboraviti

Izvor: Danas, 08.Avg.2022, 12:18

Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova, izneo je tvrdnju da naša vlast 2013. nije htela da inicira ukidanje Haškog tribunala, reagujući na komentare na Fejsubku da nije ništa uradio po tom pitanju dok je bio predsedavajući Generalnoj skupštini UN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.