Vujović: Nigde u svetu ministri nisu ovako malo plaćeni!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Nigde u svetu ministri nisu ovako malo plaćeni!

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će svim ministrima u Vladi Srbije plata biti smanjena deset odsto i da neće biti izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u svetu u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.

“Svi ministri, uključujući i mene će imati smanjenje plata od 10 odsto, nikakvih izuzetaka nema. Nigde u svetu nisu ministri relativno tako malo plaćeni kao ovde i mi ovo radimo iz osećaja dužnosti i obavaze prema svojoj zemlji, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zbog materijalne nagrade”, izjavio je Vujović u parlamentu prilikom rasprave o rebalansu budžeta.
On je upitao poslanike da mu nađu bar jednu zemlju u svetu u kojoj je” plata zaštićenog nivoa i penzija samo četiri puta manja od plate ministra”.

“Nađite jednu takvu u zemlju, priznaću javno da grešim. Zaštićena plata u tim zemljama je 1.500 dolara ili evra a ministiri imaju platu od 15.000-20.000 evra i više”, rekao je ministar.
On je izjavio i da ne sme da se stekne utisak da ova vlada ne vodi računa o penzionerima, jer će po rebalansu budžeta izdvojiti 251 milijardu dinara transfera za Fond PIO.

“To jesu su stečena prava po Ustavu, ali se u našem penzionom sistmemu naplaćuju iz tekućih prihoda. Mi dakle, 251 milijardu dinara iz budžeta odvajamo da pokrijemo razliku između doprinosa koje ljudi plaćaju i stečenih obaveza”, izjavio je Vujović, odgovarajući na konstataciju poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića da odlukom o smanjenju penzija Vlada zadire u ustavna prava penzionera.
Izvor: tanjug.rs
The post Vujović: Nigde u svetu ministri nisu ovako malo plaćeni! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.