Vučić sa albanskom operskom pevačicom Invom Mulom

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa albanskom operskom pevačicom Invom Mulom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma Pučinija.
Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, gostovanje Inve Mule, koja je poznata i po svojoj ulozi u filmu "Peti element", realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teatra opere i baleta iz Tirane.

Premijer Vučić i albanska umetnica Mula konstatovali su da ovaj nastup predstavlja preduslov za jačanje kulturne saradnje dveju zemalja i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa.
Naglasili su da je neophodno raditi na povećanju broja poseta i gostovanja umetnika, kako u Srbiji tako i u Albaniji, kao i na realizaciji zajedničkih kulturnih događaja.
Poželevši uspešan sutrašnji nastup Invi Muli u Beogradu, premijer Vučić je rekao da je ponosan što je imao priliku da se susretne sa tako velikom umetnicom i zahvalio joj što radi na produbljivanju odnosa Srbije i Albanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa albanskom pevačicom: Neophodno raditi na zajedničkim kulturnim događajima

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas albansku opersku pevačicu svetske reputacije Invu Mulu, koja će nastupati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u operi Boemi Đakoma Pučinija...Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, gostovanje Inve Mule, koja je poznata i po svojoj ulozi u filmu...

Nastavak na Blic...

Jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije

Izvor: Danas, 24.Maj.2016

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanska operska pevačica Inva Mula su tokom današnjeg razgovora konstantovali da je njen sutrašnji nastup u Narodnom pozorištu u Beogradu preduslov za jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i...

Nastavak na Danas...

"Boemi" za početak kulturne saradnje

Izvor: Danas, 24.Maj.2016

Beograd - Mandatar nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čuvenu albansku opersku pevačicu Invu Mulu, čijim će nastupom u Pučinijevoj operi "Boemi" sutra uveče na Velikoj sceni beogradskog Narodnog pozorišta zvanično početi da se sprovodi u delo Protokol o saradnji NP u Beogradu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.