Izvor: RTS, 01.Mar.2021, 14:19

Vučić sa Ružićem: Vlada će spremiti izmene zakona potrebne za nove školske udžbenike

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom prosvete Brankom Ružićem o potrebnim izmenama zakona koji bi državi omogućili da se sačine novi školski udžbenici.
Vučić je na svom Instagram nalogu naveo da se dogovorio sa Ružićem da Vlada Srbije i resorno ministarstvo krenu u izmenu dva zakona, kako bi se stvorili uslovi da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa. Živela Srbija!", dodaje se u objavi na nalogu buducnostsrbijeav.
Ružić: Dao sam nalog da se formira radna grupaMinistar prosvete je saopštio da je dao nalog da se formira radna grupa koja će realizovati inicijativu predsednika.
"Sadržaji udžbenika za predmete koji su važni za naš nacionalni identitet moraju da budu pažljivo birani. Najpre, trebalo bi da izmenimo Zakon o udžbenicima, da pozovemo autorske timove kroz javni poziv i formiramo tim koji će pripremiti i izraditi udžbenike, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja", rekao je Ružić.
Za ovaj proces, prema njegovim rečima, bio bi zadužen Zavod za udžbenike, kao jedini državni izdavač.
"Na nedavnom sastanku sa predstavnicima Zavoda za udžbenike razgovarali smo o reorganizaciji te ustanove i smatram da bi na ovaj način Zavod doprineo dodatnom obezbeđivanju kvaliteta udžbenika za našu decu", izjavio je Ružić.
Istakao je da će ove nedelje biti održan prvi sastanak te radne grupe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROMENA DVA ZAKONA Vučić sa Ružićem o udžbenicima za srpski jezik, geografiju i istoriju

Izvor: Blic, 01.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, danas dogovorio da ministarstvo i Vlada krenu u izmenu dva zakona kako bi stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu...

Nastavak na Blic...

NACIONALNI IDENTITET Đaci u Srbiji će napokon učiti više o srpskoj istoriji i maternjem jeziku! Vratiti Milunku, Živojina, Jamu...

Izvor: Kurir, 02.Mar.2021, 11:39

Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.