Vučić pokazao svoj odnos prema žrtvama

Izvor: Akter, 11.Nov.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pokazao svoj odnos prema žrtvama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Srebrenici da način na koji je danas pognuo glavu pred srebreničkim žrtvama govori o njegovom odnosu prema tim žrtvama i poručio da se sada jedno može gledati u budućnost

On je to rekao upitan da prokomentariše izjavu predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić da je on odlaskom u Memorijalni centar Potočari i odavanjem pošte srebreničkim žrtvama priznao genocid u Srebrenici.

"Ono što želim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << govorim, govorim javno. Mi želimo da Srebrenica bude most naše saradnje", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, "niko sestrama ne može da vrati braću, niko majkama ne može da vrati decu", ali ono što se može je da se gleda u budućnost i da ta budućnost za građane Srebrenice bude srećnija.

On je ponovio da je Vlada Srbije izdvojila pet miliona maraka za pomoć Srebrenici, dodavši da je na Investiciono-razvojnu konferenciju u Srebrenici stiglo i deset kompanija iz Srbije koje nameravaju da ulažu u projekte u tom kraju.

Upitan da li se izdvajanjem za Srebrenicu Srbija odrekla nekog od projekata u sopstvenoj zemlji, Vučić je odgovorio odrečno,  i dodao da "kad god uradite i kako god uradite, nešto će naći da vam zamere i prebace".

"Nemam problem sa tim, Srbija puno štedi i, pored plana da tri godine nema povećanja plata i penzija, danas imamo drastična povećanja plata i penzija, što pokazuje da je Srbija na odličnom putu", kazao je premijer Srbije na konferenciji za novinare.

Vučić je najavio da će Vlada Srbija u skladu sa mogućnostima ulagati i u ostala područja u BiH, ocenjujući da ulaganje u Srebrenici doprinosi razvoju ne samo te opštine, već i susednih opština, poput Bratunca i Vlasenice, posebno nakon otvaranja mosta između Bratunca i Ljubovije.

Govoreći o rešavanju problema potopljenog zemljišta izazvanog radom Hidroelektrane Bajina Bašta, Vučić je rekao da će Srbija ispuniti svoje obaveze i da neće ostati dužna.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vučić: Pognuo sam glavu pred žrtvama

Izvor: Studio B, 11.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srebrenici da način na koji je danas pognuo glavu pred srebreničkim žrtvama govori o njegovom odnosu prema tim žrtvama, i poručio da sada valja gledati u budućnost...On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednice...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.