Vučić i Brnabić obišli radove na obnovi Narodnog muzeja: Vrata se otvaraju za Vidovdan

Izvor: BKTV News, 06.Jan.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Brnabić obišli radove na obnovi Narodnog muzeja: Vrata se otvaraju za Vidovdan

Aleksandar Vučić, srpski predsednik i premijerka Ana Brnabić obišli su danas radove na obnovi Narodnog muzeja u Beogradu.

Narodni muzej zatvoren je za posetioce još 2003. godine, a u toku je kompletna obnova zdanja i stvaranje uslova za ponovno otvaranje ove kulturne institucije od nacionalnog značaja.

Radovi u unutrašnjosti muzeja, koji su do sada završeni više od 80 posto, počeli su sredinom 2016. godine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

U Narodnom muzeju, svakodnevno na rekonstrukciji i adaptaciji tog objekta, površine 11.300 kvadratnih metara, radi više od 50 radnika različite struke.

Branbić je poručila da je obnova Narodnog muzeja jedan je od najznačajnijih projekata za građane i budućnost Srbije, a njegovim otvaranjem u junu šaljemo signal da je kultura važna, da ćemo u nju više ulagati, jer je to najzdraviji osnov za dugoročni razvoj Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ove 2018. je 15 godina kako je ovaj muzej zatvoren, to je svojevrstan kulturni genocid koji smo nametnuli sami sebi i važno je nakon Muzeja savremene umetnosti prošle godine, ove završimo i otvorimo Neordni muzej", poručila je Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Narodni muzej otvoriti svoja vrata na Vidovdan i da će građani, ali i turisti iz celog sveta moći da vide bogatu kulturnu ponudu ove ključne ustanove srpske kulture i duhovnosti.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je rekao da je presrećan što je danas u ustanovi srpske kulture i duhovnosti i da je malo reći za ono što smo sebi učinili da 15 godina nemamo nijednu postavku u toj instituciji.

Istakao je da posle Narodnog muzeja ostaje da se uradi Muzej grada za koji je potrebno uložiti 20 miliona evra.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"To je nešto što ostaje za budućnost našoj deci i doneće pomake u kulturnoj ponudi Srbije i Beograda. U Narodnom muzeju imamo više od 3.000 slika i 900 skulptura. Verujem da će to biti divno mesto za građane i da ćemo moći da pohvalimo nečim što smo nerazumno uspelli da izgubimo pre 15 godina", naglasio je on.

Zamolio je direktorku da užurbano nastavi svoj posao, kako bi uskoro građane mogli da obradujemo ovom veličanstvenom institucijom.  Vlastima grada čestitao je na mnogome što je urađeno u Beogradu.

Sa predsednikom i premijerkom radove na obnovi obišli su i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i gradski menadžer Goran Vesić.

Svaki deseti zaposleni u Srbiji bio na lažnom bolovanju, a na ovo se najčešće "vade"

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Vrata Narodnog muzeja otvaraju se za Vidovdan"

Izvor: RTS, 06.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će Narodni muzej otvoriti svoja vrata na Vidovdan i da će građani, ali i turisti iz celog sveta, moći da vide bogatu kulturnu ponudu ove ključne ustanove srpske kulture i duhovnosti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.