Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U vrhu smo evropskih zemalja po socijalnoj zaštiti

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija pri vrhu evropskih zemalja kada je u pitanju zaštita prava socijalno-ugroženihi ali i porodilja.

- Tu smo gotovo iznad proseka, a i u mnogim drugim segmentima u ovoj oblasti dajemo čak i veća prava nego što se daju u znatno razvijenijim zapadno-evropskim zemljama - rekao je Vučić odgovarajući na kritike opozicije da se od korisnika socijalne pomoći očekuje da pomažu u poslovima poput čišćenja snega, sakupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lišća...

(UŽIVO) OPET CIRKUS U PARLAMENTU Vukadinović poslao poljubac Vučiću i napustio sednicu

- Opozicija se zalaže za to da niko ništa ne radi, a da svi relativno lepo žive, i da oni mnogo dobro žive. Srbija u kojoj ćete da se zalažete i borite da se ne radi ništa ne može da uspe. Može da uspe samo Srbija koja radi i u kojoj nećemo da bacamo pare građana - rekao je Vučić tokom skupštinske rasprave.

On je naveo da potoje primeri gde korisnici socijalne pomoći odlaze da prodaju određene proizvode, snalaze se i zarađuju na drugi način, ali i dalje imaju kao dodatni prihod socijalnu pomoć države. Takvih je kaže, više od 35 odsto.

- Ja vas sada pitam: zašto da dajemo novac na taj način kada smo omogućili svakome da osnuje svoje firmu i napravili uslove bolje od dve trećine zemalja u svetu - istakao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.