Izvor: TangoSix.rs, 03.Maj.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponikve počinju sa radom 1. septembra, SDPR ulazi u Teleoptik i Utvu

Za vreme Uskršnjih praznika predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić u intervjuu novinama Informer i prilikom posete Operativnom centru sistema odbrane dao je nekoliko izjava koje se tiču i vazduhoplovne industrije.
Odgovarajući na set pitanja o stranim investicijama i projektu „Beograd na vodi“, Vučić se osvrnuo i na nedavno „nezvanično“ otvaranje aerodroma Ponikve i tom prilikom obećao i datum početka rada aerodroma:
– Kad uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << završimo aerodrome Lađevci i Ponikve, a to namerno nisam želeo u kampanji da otvaram, moći ćemo da imamo čarter letove do centralne Srbije, da spajamo Beograd sa Zlatarom, Zlatiborom.
Na Ponikve će moći da se sleće i sa Erbasom A319, a svakako će sletati avioni tipa ATR. Sve će to profunkcionisati najkasnije do 1. septembra.
Već razgovaramo sa ruskim partnerima, da nam šalju turiste iz Sankt Petersburga i Moskve. Naravno, pozvaćemo i sve druge. Odatle vam je blizu i Tara, Zlatar, Zlatibor, Mokra Gora i Višegrad. Mnogo prelepih mesta je tu, a nećete više morati da idete četiri sata autobusom od Beograda. –
Na Vučićeve najave danas se u izjavi za Politiku nadovezao i direktor užičkog javnog preduzeća „Aerodrom Ponikve“ Saša Savić:
– Poduhvat je ostvaren kada je Vlada Srbije početkom godine prepoznala značaj i mogućnosti ovog aerodroma za ceo region, pa uložila znatna sredstva. Originalnu zamisao, da se zgrada pravi u nekadašnjem kaponiru, dao je naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica, čiji se Drvengrad nalazi nedaleko odavde. Kusturica se zdušno zalaže da aerodrom Ponikve što pre zaživi za civilne letove i na razne načine pomaže, veoma bitan je njegov doprinos.
Za samo tri poslednja meseca, zahvaljujući pomoći Vlade, na Ponikvama je urađeno više nego u prethodnih 20 godina. – završava Savić i podseća da je Aerodrom „Nikola Tesla“ nedavno dao 50 miliona dinara za novu pristanišnu zgradu dok će užički aerodorm biti i ograđen sa preko devet kilometara ograde, imaće svetlosnu signalizaciju za noćne letove a pominje se i asfaltiranje cele piste. – ističe Politika.
SDPR „ulazi“ uPrilikom posete Operativnom centru sistema odbrane za Uskrs, predsednik Vlade u tehničkom mandatu osvrnuo se na planove državnog preduzeća Jugoimport SDPR i pričao o domaćoj pameti kao alternativi za veća ulaganja u namensku industriju.
Kako je Tango Six preneo u ekskluzivnom intervjuu sa dr. Nenadom Miloradovićem, pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse, Teleoptik iz Zemuna, prema njegovim rečima, planira serijsku proizvodnju avionike i prikazivača za eventualni projekat „Orao 2.0“.
Vučić je u nedelju potvrdio da SDPR „ulazi u“ Teleoptik kao i u fabriku aviona Utva iz Pančeva:
– Pored fabrike borbenih složenih sistema u Velikoj Plani pokrećemo i novu fabriku municije u Uzićima, učestvovaćemo u  modernizaciji Zastave iz Kragujevca.
To ćemo da radimo i sa ulaskom Jugoimporta u Teleoptik i u Utvu i u neke druge naše kompanije koje su godinama uspešno radile dok nisu bile u potpunosti uništene.
U tome jeste naša snaga, sa mnogo manje novca, sa inženjerima i srpskom pameću možemo da se takmičimo i budemo i dalje snažniji od onih koji ulažu značajno više finansijskih sredstava, značajno više novca nego što mi ulažemo. – rekao je Vučić.
The post Vučić: Ponikve počinju sa radom 1. septembra, SDPR ulazi u Teleoptik i Utvu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.