Izvor: RTS, 19.Nov.2020, 18:37

Vučić: Patrijarh Irinej u teškom stanju, intubiran je

Patrijarh srpski Irinej se nalazi u teškom stanju i pre 55 minuta je intubiran, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
"Patrijarh srpski Irinej se nalazi u ne lakom stanju, ili bolje da kažem teškom stanju. Hvala Bogu, živ je. Bio je u mnogo boljem stanju danas pre tri-četiri sata, kada su mnogi objavljivali da je preminuo. Sada je to stanje teško", rekao je Vučić.

"Pre tačno 55 minuta je intubiran, lekari se bore. Goran Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i u ovom trenutku u crvenoj zoni, malopre sam sa njim razgovarao. Pokušavaju da patrijarha dok je intubiran, jer ranije to nije moglo, okreću s leve na desnu stranu da tu drenažu proizvedu", dodao je Vučić.
Teško je bilo šta prognozirati, naše je da se molimo Bogu za njegovo zdravlje, poručuje predsednik.

"Reč je o velikom čoveku koji je svojim dobrim delima zadužio ne samo Srbiju nego i celokupan srpski narod", dodao je Vučić.
Srpska pravoslavna crkva je ranije saopštila da je stalni konzilijum lekara zaključio da je zdravstveno stanje patrijarha srpskog Irineja kompleksno, ali stabilno
SPC je osudila plasiranje lažnih vesti o patrijarhu Irineju i pozivala na molitvu za njegovo zdravlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić o stanju patrijarha: Lekari se bore za život Irineja, pre 55 minuta je intubiran

Izvor: Blic, 19.Nov.2020

Patrijarh Irinej se nalazi u teškom stanju - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.