Vučević: Slavimo slobodu i pobedu života nad smrću

Izvor: RTS, 09.Nov.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Slavimo slobodu i pobedu života nad smrću

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić, predstavnici VS i potomaka ratnika položili su vence na spomen-obeležje stradalim ratnicima u Prvom svetskom ratu.
"Svi mi u Novom Sadu ponosni smo na razvoj grada za ovih 100 godina slobode i što je uspeo da se oporavi od stradanja u Drugom svetskom ratu", istakao je Vučević nakon polaganja venaca, što je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi događaj obeležavanja oslobođenja Novog Sada, 9. novembra 1918. godine.

Novi Sad je uvek bio spreman da prihvati sve ljude, sačuva Srbe koji su u njemu našli utočište, a da ne ugrozi multikulturalnost.
"Svega toga ne bi bilo da nije bilo 9. novembra 1918. i to ne smemo zaboraviti jer je to opredelilo i naše živote, jer je to bila pobeda života. Zato danas slavimo mir", poručio je gradonačelnik Novog Sada.
Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, čija Prva kopnena brigada sa komandom u Novom Sadu takođe obeležava 9. novembar kao svoj dan.
"Čestitam građanima Novog Sada praznik, a veličanstvena vežba koja je u toku pokazuje apsolutnu spremnost Vojske da štiti izvojevanu slobodu", rekao je general Željko Petrović, komandant Prve kopnene brigade Vojske Srbije.
Vence u porti Uspenske crkve u Novom Sadu položili su i predstavnici Udruženja potomaka ratnika od 1912. do 1918. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranje obeležava DAN PRIMIRJA

Izvor: OkRadio.rs, 09.Nov.2018

Vranje - U nedelju, 11. novembra, ispred Spomenika žrtvama bugarskog okupatora 1915 – 1918. godne, biće obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Početak je zakazan za 11.00 sati, a prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine grada, Dejan Tričković.

Nastavak na OkRadio.rs...

Delegacija SRS položila vence povodom dana oslobodjenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu

Izvor: Beta, 09.Nov.2018

Delegacija Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Novog Sada, predvodjena odborničkom grupom, položila je danas, povodom 100 godina od oslobodjenja tog grada u Prvom svetskom ratu venac na spomen krst posvećen ratnicima 1912 – 1918. godine, u porti Uspenske crkve i odala počast oslobodiocima."Deveti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.