Vrućina obara sa nogu

Izvor: S media, 18.Jul.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrućina obara sa nogu

Šestoro starijih Kragujevčana onesvestilo se oko podneva na gradskim ulicama zbog vrućine. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći upućeni na kućni oporavak.

Dežurni lekar Jelena Petković izjavila je FoNetu da su danas do 16 časova ekipe Hitne pomoći 32 puta intervenisale na terenu, navodeći da su za pomoć najčešće zvale starije

osobe i hronični bolesnici.

Ona je rekla da je zbog tropske vrućine u gradu Hitne pomoć imala i znatno veći broj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ambulantnih pregleda i da je svim pacijentima ukazana lekarska pomoć i prepisana terapija nakon čega su upućeni kućama.

Dr Petković je apelovala na građane da tokom ovakvih vrućina ne izlaze na ulicu između 10 i 17 časova, da redovno uzimaju terapiju i povećaju unošenje tečnosti.

U Kragujevcu je danas u 14 časova izmereno 36 stepeni

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.