Vrtić u zaplenjenom objektu

Izvor: B92, 06.Sep.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić u zaplenjenom objektu

Beograd -- Objekat na Vračaru, dobijen na upotrebu od Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, preuređen je u vrtić-jaslice "Maza" za 50 mališana.

Vrtić su danas posetili predstavnici Ministarstva pravde i Grada Beograda.

Zgrada je bila vlasništvo bivšeg direktora Elektrodistribucije "Beograd" Branislava Uskokovića, kojem je oduzeto još 14 objekata stečenih kriminalom, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u ovom trenutku postoji više desetina oduzetih objekata, i da se najveći deo privodi nameni, kao i da se mesečno prihoduje oko 20.000 evra od davanja u zakup takvih objekata, a novac ide narodnim kuhinjama, Crvenom krstu...

Naš konačan cilj je smanjivanje stope kriminala, rekao je Homen, izražavajući uverenje da objekti koji su oduzeti, privremeno ili trajno, na najbolji način služe građanima.

Podsetivši da je upravo danas godina i po od primene Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom, Homen je naglasio da suština tog propisa nije samo u oduzimanju imovine kriminalcima, nego i njeno vraćanje građanima i to za potrebe za koje godinama nije bilo novca.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je podsetio da je grad od Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom dobio dva objekta, oba za vrtiće.

Prvi, vrtić "Maza" preuređen je za boravak dece do tri godine i počeo je da radi 1. septembra, a drugi je u Zemunu i taj kombinovani objekat danas je počeo da radi, rekao je Đilas.

"Ne mogu da kažem da je dobro što u Srbiji ima puno kriminala, ali je dobro da se što više imovine stečene na nelegalan način vrati onima kojima je najpotrebnija", istakao je gradonačelnik Beograda.

Vrtić na Vračaru u Petrogradskoj ulici, površine je 200 kvadratnih metara i za njegovo opremanje je izdvojeno tri miliona dinara.

U jaslicama, u kojima najmlađi "stanar" ima samo osam meseci, radi osam medicinskih sestara, a još troje ljudi je zaposleno kao tehničko osoblje.

Vrtić su posetili i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić, gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.