Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić izgrađen posle 18 godina

Osamnaest godina nakon što je počela gradnja, treći objekat Dečjeg vrtića „Neven" u naselju Vodovod svečano je pušten u rad. Jedina predškolska ustanova imala je do sada na raspolaganju dva objekta u starom i novom delu grada, ali ti kapaciteti nisu bili dovoljni, pa je na prijem u vrtić čekalo više od sto mališana. Trenutno su u vrtiću „Neven" za celodnevni boravak i predškolski program upisana 604 deteta, a boravak u vrtiću staje 2.800 dinara mesečno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Novi objekat ima površinu od 800 kvadratnih metara, pet radnih soba u prizemlju i dve na spratu, savremeno opremljenu kuhinju, dvorište površine 1.200 kvadrata. Direktor ove ustanove Vida Milinković kaže da kapacitet od 150 mesta rešava problem liste čekanja, a rasteretiće se postojeće grupe u kojima ima i 50 odsto više dece nego što je propisano.

Treći objekat Dečjeg vrtića „Neven" svečano je pustio u rad mr Vitomir Pijevac, predsednik Skupštine opštine Priboj. Ovo je, inače, treće i konačno puštanje vrtića u rad. Po našim starim dobrim običajima, tokom devedesetih, obično u vreme predizbornih kampanja, vrtić su dva puta „otvarali" tadašnji političari na vlasti. Naravno, vrtić je zaključavan odmah nakon tih svečanosti. Od pre dve godine ovde borave dve grupe predškolaca, kada je jedna trećina objekta dovedena u red.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.