Izvor: Blic, 08.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrh SPS uknjižio Užičku ulicu

Vrh SPS uknjižio Užičku ulicu

BEOGRAD - Dedinje, ili do nedavno 'zabranjeni grad', mesto je na kome se 'skućio' veliki broj visokih funkcionera SPS, a kako je juče Nada Kolundžija, potpredsednik Demokratske alternative, saopštila novinarima, 'sada se vidi da njihove priče o nacionalnom interesu, nemaju veze sa realnošću'.

Prema nezvaničnim podacima koje je Kolundžija iznela, u Užičkoj 8, uknjižena je imovina na ime Milana Milutinovića, koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prostire na 45 ari placa , a na kojoj se nalazi objekat od 450 kvadratnih metara vredan dva miliona maraka.

Nedaleko odatle, u Užičkoj 28 - 30, na 46 ari placa nalazi se nepoznati objekat od skoro 900 kvadrata, vredan pet do sedam miliona maraka čiju su izgradnju finansirale Vojska Jugoslavije i Republička vlada, a kao ime jednog od mogućih vlasnika spominje se i Nebojša Pavković, načelnik Generalštaba.

Odmah do ovog velelepnog zdanja, u broju 32, nalazi se objekat u vlasništvu SPS, na 28 ari, sa objektom od 800 kvadrata čija je namena nepoznata.

U Užićkoj 34, nalazi se plac od 70 ari, koji je uknjižen na ime Slobodana Miloševića, a na kome se nalazi manji objekat od 120 kvadrata koji je povezan sa objektom u Tolstojevoj 33, gde se nalazi stara zgrada od 250 metara kvadratanih u fazi rekonstrukcije, a ovom imanju po poslednjem urbanističkom planu Dedinja priopjeno je i pola susednog placa. Nezvanično se kao vlasnik spominje ćerka bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Marija Milošević.

Mirko Marjanović, se prema ovim podacima, 'okućio' u Užičkoj 36, gde na 42 ara placa ima kuću od 600 metara kvadratnih. Nedaleko, u Užičkoj 40 je još jedan objekata koji se vezuje za ime nekadašnjeg republičkog premijera, površine od oko 600 metara kvadratnih, dok je u Kačaničkoj 4, za sebe mesto našao brat Slobodana Miloševića, Borislav. Na placu od 20 ari, prema podacima Kolundžije, postojeća kuća od 250 kvadrata dograđena je sa dodatnih 450.

- Svi ovi podaci dolaze iz službi za koje imamo osnove da verujemo da imaju prave podatke. Trenutno se ovi podaci proveravaju, kao i priče da se iz zemlje iznosi zlato. Zato ćemo od Savezne vlade zatražiti da izveste sve zemlje u kojim postoje računi ili investicije pripdanika bivšeg režima, kako bi utvrdili za kooliko su ovu zemlju oštetili, zaključila je Kolundžija. N. M. J. Sezona gradnje traje

Oktobarska smena vlasti nije zaustavila radove na Dedinju. Bivši ministar zdravlja Milovan Bojić podigao je ogradu, a ispod u komšiluku se užurbano privode kraju radovi na četiri vile u koje treba, kako nezvanično saznajemo, da se usele dvojica visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova, vlasnik građevisnke firme izvođača radova, a četvrta još nije 'raspoređena'. U blizini ovog gradilišta često je viđan i načelnik SDB sada mnogopominjani Rade Marković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.