Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenske prilike nepovoljno utiču na zdravlje ljudi

Prognozirane vremenske prilike danas će uticati nepovoljno na zdravlje svih hroničnih bolesnika. Stručnjaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHZ) posebnu opreznost preporučuju srčanim i kardiovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima i nervno labilnim osobama.

Izbegavanje većih fizičkih i psihičkih napora preporučuje se i zdravim i osetljivim osobama. Zbog visokih temperatura neophodno je obratiti pažnju na adekvatno oblačenje i zaštitu od UV zračenja. Moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meteoropatske reakcije su glavobolja, bolovi u kostima i zglobovima, iscrpljenost i nervoza. Svim učesnicima u saobraćaju neophodna je pojačana koncentracija.

Prema podacima RHZ, prognozirane biometeorološke vrednosti za sutra doprineće blagom smanjenu tegoba svih hroničnih bolesnika, osim reumatičara i astmatičara kojima se i dalje savetuje oprez. Moguće su i meteoropatske reakcije poput glavobolje, bolova u kostima i zglobovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.